ברכון

ברכון (חסד לאחר הארוחות) היא תפילה עברית שהיא חלק מההלכה היהודית. תפילה זו מבוצעת עם א כזאית (חתיכת לחם) ונועד להראות הערכה לארוחה. הנוהג מבוסס על המצווה המקראית של דברים 8:10.

מהי ברכון?

ברכון, באנגלית, פירושו " חסד אחרי הארוחות. "זוהי סדרה של ברכות עבריות, אמר אחרי ארוחה. על פי ההלכה, יש לומר זאת לאחר כל ארוחה, וכולל פרוסת לחם קזאית. זוהי מצווה מקראית המבוססת על דברים 8:10.

לעתים קרובות מקוצר, לברכון יש רק ארבע ברכות בסיסיות ופחות הקדמות ותוספות. נוסח ברכון הסטטוטורית שונה בין ענפי היהדות הליברלים והשמרנים, ולחלק מהיהודים אין אפילו אחד.

הרמב"ם קובע כי אמירת ברכון היא חובה במסורת היהודית. ילדים בבתי ספר דתיים שרים את זה לעתים קרובות אחרי ארוחת הצהריים. התפילה מסמנת באופן מסורתי את סופה של ארוחת חג או ארוחת שבת. התפילה צריכה להיות דיקלם עם תשומת לב מלאה וכבוד לאחרים.

הרבנים אומרים כי ברכון היא מעשה של הכרת תודה על הברכות שניתנו על ידי אלוהים. התורה מלמדת אותנו להודות לאל אחרי הארוחות. זה ידוע גם בשם " גרייס אחרי הארוחות."במאמר זה נבחן את החובה המקראית והרבנית של ברכון.

החובה העיקרית של אמירת ברכון היא להשיג סיפוק מלא, המלווה בדרך כלל בכזית לחם. עם זאת, ניתן לכלול גם פריטים אחרים שאינם מזון. הפרשנות של ברכון תלויה באופן הבנת הפסוק.

מה מייצגת ברכון?

ישנן מספר סיבות שונות מדוע מבוצעת ברכון. ראשית, זוהי חובה תחת התורה. זו גם מסורת יהודית. ברכות 20 ב', למשל, מספר על שיחה בין הקב " ה לאחד ממלאכיו. במהלך השיחה, ה ' משבח את העם היהודי על שהלך מעל ומעבר לחובותיו.

סיבה נוספת לביצוע ברכון היא לכבד את אלוהים. מעשה האמירה ברכון נועד להיות תזכורת למלכות האל. חשוב להבין את מלוא המשמעות של מעשה זה, אשר יכול להיות קשה לתפוס. הקוד של הרמב " ם כולל כמה קטעים קשים שעשויים להיות קשים להבנה, אך הוא מתחיל בהסבר המצווה המקראית לומר "ברוך זה השולט על כולם."ואז הוא ממשיך ומסביר כיצד החובה הרבנית היא הרחבה של המושג המקראי של ברכון.

הברכה הראשונה היא " אבל האדון עקיבא."השני," כל העבודות שלך יהיה פורה."ברכה זו נאמרת על לחם והיא חלק מהטקס של 'כהנה', שהיא ברכה יהודית. הברכה השלישית היא "תשובה", כלומר " אלוהים הוא טוב."

ברכון היא תפילה יומית, שנאמרת על ידי אנשים כשהם מתאספים לאכול. נהוג גם שילדים בבתי ספר דתיים שרים תפילה זו לאחר ארוחת הצהריים. ברכון מורכבת מארבע ברכות. הברכה הראשונה תודה לאל על מתן החיים ואת האוכל שכל היצורים צריכים. הברכה חוזרת על עצמה בקול רם לאחר שהקבוצה אכלה יחד.

מדוע ברכון מיוחדת?

במסורת היהודית אנו אומרים" ברכון "או" חסד אחרי הארוחות " לאחר האכילה. תפילה זו, המתורגמת לעיתים קרובות כ" תפילת הודיה", היא סדרת תפילות שנועדו להביע את הכרת התודה שלנו על האוכל שאנו אוכלים. הם נקראים באופן מסורתי בשקט לארוחות רגילות ומזמרים או שרים לאירועים מיוחדים. יהודים אורתודוכסים ושמרנים מדקלמים אותם לאחר כל ארוחה, אם כי יהודים שומרי מצוות אינם רשאים לדקלם אותם מדי יום. את התפילות ניתן למצוא בספרי תפילה ולעתים קרובות הם מאוירים בסגנונות אמנותיים שונים. הם מודפסים גם בבירקון או בחוברות קטנות אחרות.

במנהג היהודי, נשים נדרשות לומר את ברכון ועשויות להוביל את הצימון. על פי התלמוד, רק שלוש נשים יכולות להוביל צימון, ואסור לשניים או שלושה גברים להוביל צימון עם שלוש נשים.

הברכות נאמרות לאחר טקס ברית מילה. דברי ההיכרות של הצימון מתחילים ב" דווי הסר " וממשיכים בשבע ברכות ספציפיות. ברכות אלה נאמרות על ידי סנדק, בן משפחה מכובד או מלומד תלמודי.

אמנם ברכון אינה נדרשת ביהדות הרפורמית, אך לעתים קרובות היא נאמרת בקהילה. לפעמים הוא מושר במהלך ליל הסדר. ניתן לשיר או לשיר בכמה שפות שונות. קהילות רפורמיות מסוימות עשויות לבחור לכלול שיר לפני או אחרי ברכון, בעוד שאחרות פשוט מדקלמות את ארבעת החלקים הסטטוטוריים.

למידע נוסף, לחצו כאן: https://vehidarta.com/product-category/%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D

(Visited 8 times, 1 visits today)

Shopping cart

close